Select Page

En verden af kunsthåndværk

Hos Kræmmerhuset Kunsthåndværk & Unique Blomsterhave finder man masser af kunsthåndværk, fortrinsvis håndlavede ting af naturmaterialer, som f.eks. keramik, glas, uldstrik og jernkunst. Der er også lokalt producerede fødevarer, som f.eks. honning, olie, sennep og shampoo. Der er endda et helt rum med flotte patchworkstoffer og butikken har et stort udvalg af stemningsfulde ting til haven. På første sal er der indrettet et ‘Eventyrloft’, hvor børn kan boltre sig og lade fantasien få frit løb.

Glaskunst

Sollyset, som udenfor nærer væksterne i haven, kastes lige så smukt ind ad vinduerne på den farverige glaskunst, som står på hylderne i butikken. Glaskunst, en symfoni af farver, lys og refleksioner, juveler som øjet aldrig bliver mæt af at kigge på.

I butikken kan man købe både dansk og udenlandsk glaskunst af høj kvalitet, som vil pynte og skabe hygge i ethvert hjem. Her er f.eks. de smukkeste vaser, glasengle, fugle, sommerfugle, guldsmede og glasblomster til haven.

Keramik

Keramikkens vidunderlige univers rummer glæden ved farvesymfonier, skønne linjer, formgivning og smukke brugsgenstande i hverdagen. Butikken har keramik i mange stilarter, lavet af forskellige producenter, og man finder både keramik til hjemmet og til udendørs brug i haven.

Størstedelen af keramikken er dog lavet af Anina, som selv er uddannet keramiker. Om vinteren, når arbejdet i den store besøgshave er begrænset, trækker Anina indenfor i værkstedet og fordyber sig i fremstilling af unika-keramik, som f.eks. de smukke havelanterner, som giver den mest vidunderlige stemning i haven.

Aninas keramik

Aninas egen keramik reflekterer hendes skaberglæde og kreativitet. Keramikken er ofte inspireret af observationer af naturen, som f.eks. de blide linjer, som havet skaber i strandkanten, det detaljerede mønster i midten af en blomst eller de organiske former i en ærtebælg.

Smag af Bornholm

Bornholm er et skatkammer af gode lokale fødevarer, og i butikken fås en række af de lokalt producerede specialprodukter, som f.eks. de klassiske og altid gode rugkiks fra Bager Dam i Åkirkeby, Lehnsgaards smagfulde rapsolier og sennepper i forskellige udgaver, bløde karameller fra KaramelKompagniet, havtornsirup og marmelade fra Høstet og dejlig lokal honning fra Frigaard.

Patchwork

Patchwork er håndarbejde, der består i, at små stykker stof sys sammen, så de danner et smukt og dekorativt mønster. Man kan skabe de mest fantastiske motiver, uanset om man foretrækker et dynamisk og farverigt  eller et mere roligt og blidt udtryk i håndarbejdet.

Hos Kræmmerhuset Kunsthåndværk & Unique Blomsterhave er der et helt rum med de skønneste patchworkstoffer af høj kvalitet, som man kan købe i metermål eller som ‘fat quarters’.

Butikken har også et varieret udvalg af patchworktæpper, tasker, høns, punge og skåle, leveret af bornholmske tekstilkunstnere, og fine hæklerier og dejlige uldtrøjer, som også er bornholmsk produceret.

Eventyrloft for børn

På butikkens førstesal forsvinder børn ofte hurtigt ind i det lille rum, hvor voksne skal dukke hovedet for at komme ind. Det er ‘Eventyrloftet’, som Anina har lavet for at opelske og stimulere børns fantasi. Her er bl.a. Tivolispejle og kostumer, som børn kan klæde sig ud i, en dejlig sansegynge og en lille, stejl trappe, der leder op til en fantastisk udkigspost.

Hvad vores gæster siger